Patric Chiha

Filmmaker

Patric Chiha_©ELSA OKAZAKI 2019_2.jpg

Patric Chica (Βιέννη, 1975)


Αυστριακός σκηνοθέτης με ουγγρική και λιβανέζικη καταγωγή. Αφού σπούδασε σχέδιο μόδας στην ESAA Duperré (Παρίσι) και μοντάζ στην INSAS (Βρυξέλλες), σκηνοθέτησε πολλές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες, καθώς και ντοκιμαντέρ. Το 2009 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, "Domain", με την Béatrice Dalle, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Συνέχισε με το "Boys Like Us" (2014) και δύο ντοκιμαντέρ: "Brothers of the Night" (2016) και "If it were Love" (2019), επιλεγμένα και τα δύο στη Μπερλινάλε. Αυτήν την περίοδο εργάζεται για τη νέα του ταινία μυθοπλασίας, "The Beast in the Jungle".

Patric Chiha (Vienna, 1975)

Austrian director with Hungarian and Lebanese origins. After studying fashion design at ESAA Duperré (Paris) and film editing à INSAS (Brussels), he directed several short and medium length films, as well as documentaries, which were selected in many film festivals. In 2009, he directed his first feature film, "Domain" with Béatrice Dalle, which was selected at the Venice International Film Festival. His next films were "Boys Like Us" (2014) and two documentaries;"Brothers of the Night" (2016) and "If it were Love" (2019), both selected at the Berlinale. He is currently working on his new fiction film, "The Beast in the Jungle".

 

Filmography

Si c'était de l'amour (2019, 82mins) 

Brothers of the night (2016, 88mins) 

Domain (2014, 110mins) 

Where is the Head of the Prison (2007, 18mins)

The Gentlemen (2005, 52mins) 

Casa Ugalde (2004, 20mins)

KINO_ATHENS_vertical_black.png

© 2022 by KINO Athens

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok