Matt Porterfield

Filmmaker

Matt.jpg

Matt Porterfield (1977, ΗΠΑ) Ο Ματ σπούδασε κινηματογράφο στο Tisch School of the Arts του NYU και διδάσκει σενάριο και παραγωγή στο Πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου & Μέσων στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η πρώτη του μεγάλου μήκους, Hamilton, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2006. Το Metal Gods, το δεύτερο μεγάλου μήκους σενάριό του, επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Αναδυόμενης Αφήγησης στην Εβδομάδα Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του IFP, όπου το σενάριο κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Panasonic Digital Filmmaking. Το Putty Hill είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

 

Matt Porterfield (1977, USA) Matt studied film at NYU’s Tisch School of the Arts and teaches screenwriting and production in the Film & Media Studies Program at Johns Hopkins Univer- sity. His first feature, Hamilton, was released theatrically in 2006. Metal Gods, his second feature script, was selected to participate in the Emerging Narrative Pro- gram at IFP’s Independent Film Week, where the screenplay won the Panasonic Digital Filmmaking Grand Prize. Putty Hill is his second feature film.

 

Filmography / Φιλμογραφία

2021 Cuatro paredes (Short)

2017 Sollers Point

2015 Take What You Can Carry (Short)

2013 Used to Be Darker

2010 Putty Hill

2006 Hamilton

KINO_ATHENS_vertical_black.png

© 2022 by KINO Athens

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon