Maria Clara Escobar

Filmmaker

Foto Maria Clara Escobar.jpeg

Maria Clara Escobar (1988, Βραζιλία) είναι σκηνοθέτις και ποιήτρια και απόφοιτος του Escola de Cinema Darcy Ribeiro στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Συνέγραψε το έργο της Julia Murat's Found Memories (2011), το οποίο έλαβε ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν. Το 2011 γύρισε το ντοκιμαντέρ “The Days with Him”, για τον πατέρα της. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με ποιήματα. To “Desterro” (2020) είναι το ντεμπούτο της σε μεγάλου μήκους ταινία.

Maria Clara Escobar (1988, Brazil) is a filmmaker and poet who is a graduate of Escola de Cinema Darcy Ribeiro in Rio de Janeiro. She co-wrote Julia Murat's Found Memories (2011), which received a Horizons Award Special Mention at the San Sebastian Film Festival. In 2011, she made the documentary “The Days with Him”, about her father. In 2019, she published her first book of poems. “Desterro” (2020) is her feature film debut.

Filmography / Φιλμογραφία

[2021] Desterro
[2013] Os dias com ele / The Days with Him
[2010] Passeio de família
[2004] Domingo
[2004] Domingo (short)

KINO_ATHENS_vertical_black.png

© 2022 by KINO Athens

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok