César Vayssié

Filmmaker

César Vayssié.jpeg

César Vayssié (1967, Γαλλία) καλλιτέχνης και σκηνοθέτης. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή Beaux-Arts στη Ντιζόν, εντάχθηκε στην Académie de France-Villa Medici στη Ρώμη ως σκηνοθέτης. Ο César Vayssié παράγει ταινίες από διασταύρωση εικαστικών τεχνών και χορού, ξεπερνώντας τα όρια του κινηματογράφου. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε έγκριτα μουσεία, όπως το White Cube στο Λονδίνο, το Folkwang Museum Essen, το MoMA, το MOMI της Νέας Υόρκης, το Tate Modern ή το Centre Pompidou.

César Vayssié (1967, France) He is a French artist and director. After graduating from Beaux-Arts school in Dijon, he joined the Académie de France-Villa Medici in Rome as a filmmaker. César Vayssié produces films at the intersection of visual arts and dance, that venture beyond the boundaries of cinema. His works have been shown at prestigious museums, such as the White Cube in London, the Folkwang Museum Essen, the MoMA, the MOMI of New York, the Tate Modern or Centre Pompidou.  


Filmography / Φιλμογραφία 

Tanzgrund (2021, 40’) 

Ne Travaille Pas (2018, 88’) 

Elvis De Medicis (2000) 

Les Disparates (2000) 

Aujourd’Hui Madame (2002) 

The Lady Crying (2012) 

Garden Party (2012,)

Levee (2014) 

The Sweetest Choice (2015)

UFE (2016, 153’) 
 


 

KINO_ATHENS_vertical_black.png

© 2022 by KINO Athens

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok