César Vayssié

Filmmaker

César Vayssié.jpeg

César Vayssié (Γαλλία, 1967)

Καλλιτέχνης και σκηνοθέτης. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή Beaux-Arts στη Ντιζόν, εντάχθηκε στην Académie de France-Villa Medici στη Ρώμη ως σκηνοθέτης. Ο César Vayssié φτιάχνει ταινίες συνδυάζοντας τις εικαστικές τέχνες και τον χορό, ξεπερνώντας τα όρια του κινηματογράφου. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε έγκριτα μουσεία, όπως το White Cube στο Λονδίνο, το Folkwang Museum Essen, το MoMA, το MOMI της Νέας Υόρκης, το Tate Modern ή το Centre Pompidou.

César Vayssié (France, 1967)

 

French artist and director. After graduating from Beaux-Arts school in Dijon, he joined the Académie de France-Villa Medici in Rome as a filmmaker. César Vayssié produces films at the intersection of visual arts and dance, which venture beyond the boundaries of cinema. His works have been shown at prestigious museums, such as the White Cube in London, the Folkwang Museum Essen, the MoMA, the MOMI of New York, the Tate Modern or Centre Pompidou.

 

Filmography

2021 Tanzgrund
2018 Ne Travaille Pas
2016 UFE
2015 The Sweetest Choice
2014 Levée
2012 The Lady Crying
2012 Garden Party
2002 Aujourd’hui Madame
2000 Elvis De Medicis
2000 Les Disparates

 


 


 

KINO_ATHENS_vertical_film_society.png

Tel: +30-6934-660610

© 2021 KINO Athens Film Society. All Rights Reserved

deer_logo_black_vertical.png
Portuguese_Film_Festival_black_vertical.png