Cláudia Varejão

Filmmaker

Cláudia+Varejão.jpeg

Cláudia Varejão (Πορτογαλία, 1980)

 

Σπούδασε Κινηματογράφο στο Creativity & Artistic Creation Program στο Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, καθώς και στη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Βερολίνο και στη Διεθνή Ακαδημία Κινηματογράφου του Σάο Πάολο. Επίσης, σπούδασε φωτογραφία στο AR.CO, στη Λισαβόνα. Η Claúdia έχει γράψει τη μικρού μήκους τριλογία "Film de Semana" ("Weekend"), "Um Dia Frio" ("A Cold Day") και "Luz da Manhã" ("Morning Light"). Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία ήταν το "Ama-San", ένα πορτρέτο των "γυναικών της θάλασσας" της Ιαπωνίας απέσπασε πολυάριθμα βραβεία παγκοσμίως. Το "Amor Fati" (2020) επιλέχθηκε για το Φεστιβάλ του Ρόττερνταμ το 2021. Πέρα από την ενασχόλησή της με τη σκηνοθεσία, ασχολείται ενεργά και με τη φωτογραφία, δημιουργώντας video projects για διάφορες παραστάσεις.

 

 

Cláudia Varejão (Portugal, 1980)

 

She attended the Creativity & Artistic Creation Program of the Calouste Gulbenkian Foundation, in partnership with the German Film und Fernsehakademie Berlin and the São Paulo International Film Acadamy. She also studied Photography at AR.CO in Lisbon. Claúdia is the author of the short film trilogy "Film de Semana" ("Weekend"), "Um Dia Frio" ("A Cold Day") and "Luz da Manhã" ("Morning Light"). "Ama-san", a portrait of Japanese divers, was her feature debut, receiving dozens of awards around the world. "Amor Fati" (2020) was selected for IFFR 2021. Besides her work as a filmmaker, she has developed a career as a photographer, developing video projects for theatre, performances and fine arts.

Filmography


Amor Fati (2020)
Ilha (2020 - short)
O Ofício da Ilusão (2020 - short)
Ama-San (2016)
No Escuro do Cinema Descalço os Sapatos (2016)
Semear o Tempo (2015)
Luz da Manhã (2011 - short)
Um Dia Frio (2011 - short)
Fim de Semana (2007 - short)
Falta Me (2005 - short

KINO_ATHENS_vertical_black.png

© 2022 by KINO Athens

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok